(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
>>> Langoše
Potřebné ingredience
** 400g hl.mouky ** 30g droždí ** 2 vařené brambory ** 1 ČL soli ** 1/4l mléka ** 1,5 PL oleje + olej na smažení ** na potírání hotových langošů: 2 stroužky česneku a 1dcl vody **
Postup přípravy
Z mléka, droždí a troškou cukru (asi 1ČL) zaděláme na kvácek, který pak přidáme do mouky uvařených a nastrouhaných brambor a s přidáním olejeme vypracujeme těsto. Dáme kynout. Jakmile je těsto nakynuté, velkou lžíci si uděláme bochánky, které pak vyválíme na požadovaný průměr (dle pánve, ale i menší) a smažíme na dostatečném množství oleje. Hrubost těsta dle chutí. Usmažené dáme na ubrousek a potíráme z obou stran rozdrceným česnekem smýchaným ve vodě. Pak už na talíři si posypeme na jemno strouhaným sýrem s přidáním kečupu nebo tatarky. Dle libosti a chuti. Pokud chcete více česnekové, klidně přidejte česneku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé